Kyoto
hee lieve kijkbuiskinderen,
hoe is het met jullie daar? lekker weer daar, ik hoorde al wat geruchten over terrasjes. En de rest van het reisgezelschap maakt me jaloers met het weer zien van matties en familie, leuk hoor! Hard aan het werk allemaal? nou ben ik de enige die een blog bij houdt, jullie kunnen niet meer verifieren of ik de waarheid vertel, dus zal heel hard mijn best doen.
Hier in Japan gaat het goed hoor! We hebben lekker veel in Tokyo rondgelopen. Het is aar vet modern en hip en voede me echt een of andere dorpskneus in die grote stad. Heel veel hoge wolkenkrabbers en vette observatiepunten. Ook heel veel vet mooie mensen met hippe outfits waar ik dan weer tussenliep met m'n afritsbroek... Gelukkig dat Jeroen er is, die is namelijk wel hip! Sowieso superfijn dat hij er is!
En natuurlijk heel veel speelhallen waar allemaal Japanners van jonge meisjes met roze strikjes tot strakke zakenlui gebiologeerd naar computerspelletjes zitten te staren. Overal hoor je muziekjes en heel veel herrie en iedereen lijkt zo'n beetje te vergeten waar die is, zo erg gaan ze erin op dat je er bang van wordt... Natuurlijk moesten Jeroen en ik even Mariokarten in een echte racestoel met stuur :D!
De mensen ide in Japan reizen zijn ook wel een beetje anders dan in China en Mongolie. Veel Amerikanen en linkms en rechts een verdwaalde Europeaan. Veel minder 'toeritsen in eigen land'.
Sorry, ik moet weer even een wc verhaal ophouden. Dat is hier namelijk echt te vet. De WC heeft hier allemaal gekke functies zoals: toiletbril verwarming, een knopje waarmee je geluid kan aanzetten alsof je de wc doorspoelt (zodat je niet hoort dat je plast), een straal (instelbaar hard of zacht en warm of koud) waarmee je je kont kunt spoelen en deodorizer. Ik was gewoon diep in shock toen ik dat zag na de Chinese WC's.
Woensdag zijn we naar Kyoto gegaan met de bullettrain. Het gaat zo hard dat je het allemaal niet meer bij kunt houden. Alles is hier supernetejs en iedereen is zo beschaafd, dat ik echt geen boterham met jam in de trein durfde te smeren..
Maar Kyoto is zeker wel een vette stad zeg. Het centrum is helemaal modern met wolkenkrabbels en een heel vet station en natuurlijk nog meer speelhallen. Dachten we soms dat we in China veel tempels gezien hadden, nou, hier struikel je erzowaar nog meer over! En ze zijn allemaal even vet en koel! Met mostuinen en oranje poortjes en allemaal andere spannende features. Helaas mag je hier geen foto's uploaden, maar die komen zeker nog!
Ook de stad zelf is enorm vet, er zijn allamaal kleine straatjes waar je doorheen kan sneaken met heul veul resteaurantjes en lampionnetjes en winkeltjes (ik probeer me shoptechnisch in te houden). Daar ergens in die steegjes moeten ook geisha's lopen, maar die heb ik nog niet gespot. Met het Japanse eten weet ik het nog niet helemaal, maar de sake heb ik in ieder geval al een beetje afgeschreven (gatverdamme, het smaakt echt naar mesthoop). Vanmiddag vega Japans uitproberen, ik ben benieuwd! Misschien doen we ook nog ergens een theeceremonie!
Het masterplan is nog een beetje afwezig voor de komende tijd, maar we zouden onszelf hier nog maaanden kunnen bezighouden! We willen in ieder geval nog graag naar Nara (oudste permanente hoofdstad van Japan), Hiroshima, Osaka, de Japanse bergen, Mt Fuji, Japanse kastelen, Onsen (Japans badhuis)... enz. enz.
Ga er maar gauw aan beginnen! Dus voor nu ayeto, en hoop dat het jullie goed gaat!
Dikke knuf,
Jeroen en Miriam
Wauw wat een verhaal! lijkt me geweldig om daar ook eens heen te gaan.
liefs,
Sandra
Doe mij ook maar zo'n wc!! Ik ben volgens mij echt nr de meest primitieve Aziatische landen geweest wat wc's betreft...kan er ook boeken over schrijven, maar dan minder positief ;)
Wat maken jullie allemaal mooie dingen mee. Wij zijn nu heel benieuwd naar de foto's!
Genietze!!
kus, Froukje & Israel
Hoi lieve Miriam,
Leuk om iets van je te horen, je wordt gemist hoor! Ik heb een lekkere La Chouffe op je gedronken in de O! Het klinkt weer als een compleet andere wereld in Japan, heel veel plezier nog! En de foto van jou als hip meisje in Harajuku wil ik nog wel zien hoor (als dat er iig van gaan komen)!
dikke knuffel!
Hoi Miriam en Jeroen,
Super om jullie verhalen en ervaringen weer te lezen! Wat een afwisseling met de eerdere verhalen; al deze luxe!
x Myrte
Hey miriam en jeroen,
Ik blijf jullie natuurlijk volgen. Heel veel plezier op je verdere reis. Geniet ervan!!!!!
Groeten
Hey Mir en Jeroen,
Super fijn van jullie te horen.. Dat is nog eens wat anders dan zeilen op de Loosdrechtse plassen. Wat een overkill aan indrukken, ben benieuwd naar de plaatjes.. Misschien kunnen jullie wel een wc plaatjes boek beginnen ;o)!
Liefs, Anne en een kus van Martijn
He Miriam,
Leuk om weer eens wat te horen :). Moet je gauw maar ook eens allemaal in persoon vertellen op een terrasje :).
Roemer
PS: de Donders stagekamer zeurt altijd dat ik zonder hun berichtjes achterlaat, dus bij deze van hun ook een groet ;)!
hallo miriam en jeroen. Wat een geweldige verhalen heb ik net gelezen,wat heb je al veel ondernomen . Leuk dat je dat nu samen met jeroen kan delen.Geniet er met volle tuegen van.Het gaat jullie goed groet van trees
Whaah. Ik ben stiekum wel een beetje heeel erg jaloers op je gereis!! De reis van china naar japan is dus goed gegaan??
Geniet ervan en ik heb gehoord dat mnt Fuji erg mooi schijnt te zijn!
Liefs, Marieke
Nou nou hadden ze niet een klein beetje van die wc-luxe aan china kunnen doneren? Maar lijkt me wel weer een mooie voor op het lijstje places to pee :-) Jeej ga maar lekker veel zien in Japan! Wij hebben gisteren Princess Mononoke bekeken en als Japan in het echie ook zo mooi is hebben jullie nog genoeg te doen :-)
Knuffels vanuit het nijmeegse!
Lieve Miriam, eindelijk krijg je ook eens een berichtje van mij. Je reisverslag op z'n Miriams heb ik gelezen en ook de reacties erop. Fijn, dat je reisgenoten tot Peking weer veilig in Nederland terugzijn en dat Jeroen nu bij jou is.
Een heel fijne tijd in Japan en ik zal nu snel weer een keer reageren op je reisverslag.
Veel liefs, je vader Wop
Yo lieve Bill!
Gelukkig, in Azië zijn ook fatsoenlijke wc's! Een geruststelling met Korea in het vooruitzicht! Hoewel dit weer wat over-the-top klinkt ;-)
Japan klinkt echt als een land dat je zeker een keer gezien moet hebben, wat gaaf! Hiphipperhipst, maar gelukkig ook (véél) tempels! :-)
Heel fijn dat het met Jeroen en jou zo goed gaat!
Een heel dikke knuffel voor jullie allbei; zie je over 3 weken!
Liefs, Hester
Ps, ik mail je ook nog!
Hey schat,
Nog bedankt voor je kaartje! Klinkt goed daar allemaal.
Hier is het rustig, iets te rustig.... als je begrijpt wat ik bedoel ;)
Verder alles wel ok, amuseer me prima en kan zowaar af en toe genieten van het zonnetje (lees mundial met zon is fijn)
x Wilfried
hallo Miriam en Jeroen Ik ben bij Mieke en Louis en heb je berichten gelezen alles goed groetjes oma
Hallo Miriam en Jeroen
Ben bij Mieke en Louis en heb je berichten geleaen alles goed. Groetjes oma